Hi

Dit is mijn verhaal

Mijn naam is Bas Rake, geboren te Hilversum in 1974 en opgegroeid in het schitterende dorp Nederhorst den Berg. Het zaadje voor mijn werk als kunstschilder is geplant toen ik nog een kind was. Ik was vooral bezig met het tekenen van cartoons en allerlei verschillende illustraties en ontdekte dat ik best wel talent had.

Rond mijn puberteit verhuisde ik met mijn ouders en broertje naar Hilversum. Ik bleef veel tekenen en het werd voor mij langzaamaan wel duidelijk dat illustreren deel uit ging maken van mijn toekomst. Na de MAVO afgerond te hebben, leek het Grafisch Lyceum in Utrecht dus een hele logische stap. Helaas kwam ik erachter dat mijn interesses door de gierende hormonen in mijn lijf in combinatie met de ‘technische kant’ van deze opleiding mij een compleet andere kant op duwden.

Ik maakte even pas op de plaats door een paar maanden mijn dienstplicht te vervullen in het leger. Totaal iets anders! Daarna verhuisde ik naar Almelo in Twente en wilde starten aan de DEVA, de vooropleiding van de Kunstacademie, om toch het vrije denken en mijn kunstzinnigheid te ontwikkelen. Na 2 jaar geproefd te hebben van een ‘rock-’n-roll’ leven in de kunstzinnige wereld, nam ik het besluit om met de opleiding te stoppen en Twente te verlaten.

Back to my roots

‘Mediastad’ Hilversum. Daar ging ik fungeren als koerier op het mediapark waardoor ik mijn netwerk kon uitbreiden met belangrijke contacten. Kunst stond even op een laag pitje, want ik kreeg de kans om 15 jaar lang als geluidsman een bijdrage te leveren aan het maken van diverse tv-programma’s. De mooiste jaren ‘ever’! Opnieuw de wereld in van ‘rock-’n-roll’. Veel naar het buitenland, schitterende programma’s gemaakt, de meest uiteenlopende bijzondere gebeurtenissen beleefd, ervaringen opgedaan en met de meest interessante mensen mogen samenwerken!

Change of plans

Na jaren van zwaar lichamelijk werk sloeg het noodlot toe. Als je continu een mixer-tas van 12 kilo aan je lichaam hebt hangen, terwijl je armen in de lucht gestoken zijn om een audio-hengel te besturen, is op je 49e je rug behoorlijk versleten. Dus stopte ik bij de televisie en werd Directie/privéchauffeur op zzp-basis wat ik tot op heden uitoefen.

Door het coronavirus zat iedereen ineens thuis. Je voelt het misschien al stiekem aankomen… mijn artistieke vingertjes wilden weer in beweging komen!  Ik ben acryl op doek en tekeningen gaan maken en op zoek gegaan naar mijn eigen stijl. Die heb ik inmiddels gevonden; mijn web winkel is geopend! en ben dus ‘ready to share’ BACKart met iedereen!

Is getekend, Bas Rake

Kunstwerken

Blije klanten

Jaren ervaring